19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCooperare transfrontalieră între poliţiştii doljeni şi cei bulgari

Cooperare transfrontalieră între poliţiştii doljeni şi cei bulgari

La iniţiativa conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, astăzi, o delegaţie a Direcţiei Regionale de Poliţie Vratsa – Bulgaria, însoţită de către comisarul şef de poliţie Aurel Georgescu, ataşat de afaceri interne al României la Sofia, a fost prezentă la sediul instituţiei pentru o întâlnire de lucru.
Activităţile desfăşurate au vizat, în primul rând, familiarizarea fiecărei părţi cu organizarea, modul de lucru şi particularităţile legislaţiei din fiecare ţară pentru ca pe viitor cooperarea dintre poliţiştii doljeni şi cei din Vratsa să fie cât mai benefică ambelor părţi. Astfel, discuţiile au atins şi puncte mai sensibile cum ar fi legislaţia din domeniul armelor, muniţiilor, substanţele periculoase şi explozivilor din cele două ţări. Din decembrie 2010, actul normativ care reglementează regimul armelor şi muniţiilor din Bulgaria a suferit unele modificări, condiţiile de obţinere, dar şi portul armamentului fiind mult mai restrictive.
Activitatea a reprezentat un bun prilej pentru ambele părţi de a prezenta şi aspecte legate de infracţionalitatea transfrontalieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS