19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie anunţă un program de 100 miliarde de lire sterline pentru susţinerea economiei

Marea Britanie anunţă un program de 100 miliarde de lire sterline pentru susţinerea economiei

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat planuri pentru un program de 100 de miliarde de euro destinat susţinerii economiei, în încercarea de a proteja Marea Britanie de de o înrăutăţire a "furtunii datoriilor din zona euro", potrivit Financial Times.

Osborne a declarat, într-un discurs în centrul financiar al Londrei, că lucrează cu guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, la implementarea unor noi măsuri, în contextul temerilor că volatilitatea din zona euro ar putea duce la o criză a creditului şi la dobânzi mai mari pentru statul britanic.

Consilieri ai ministrului au discutat despre "o maximizare a PlanuluiA", prin care ţara să profite de istoricul de respectare a diciplinei fiscale şi de credibilitatea din piaţă pentru a introduce o politică agresivă care să asigure împrumuturi mai ieftine companiilor şi populaţiei.

Guvernatorul Băncii Angliei a indicat chiar posibilittea unei noi runde de măsuri neconvenţionale, prin care să introducă lichiditate în piaţă, afirmând că "motivele pentru relaxare monetară sunt tot mai puternice".

În centrul pachetului pentru economie se află un program de "finanţare pentru împrumuturi" al Băncii Angliei, care vizează reducerea costurilor de finanţare ale băncilor în schimbul unor angajamente de creditare. Trezoreria afirmă că programul, care trebuie să limiteze costurile în urcare ale împrumuturilor şi ipotecilor, ar putea asigura noi credite în valoare de 80 de miliarde de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII