Acasă Actualitate Lansare dublă în familia Tudor Gheorghe

Lansare dublă în familia Tudor Gheorghe

-

Prima zi a Târgului Gaudeamus a prilejuit un eveniment special. În foaierul Teatrului Naţional din Craiova a avut loc o lansare de familie: „Tudor Gheorghe – În umbra menestrelului“, o carte de interviuri, realizată de jurnalistul Mircea Pospai, dar şi volumul de poezii „Uneori femeile surâd“ al actriţei Georgeta Tudor, soţia lui Tudor Gheorghe.
Cuvântul de deschidere i-a aparţinut directorului editurii Scrisul Românesc, Florea Firan. „Meritul lui Mircea Pospai este că a reuşit să dialogheze cu o personalitate nu uşor de abordat. El a realizat o proză memorialistică“, a spus acesta. În legătură cu volumul de poezii, Florea Firan este de părere că reuneşte „o poezie sensibilă, delicată şi sinceră“. Emil Boroghină a ţinut să precizeze că maestrul Tudor şi soţia lui „sunt o familie de mare generozitate“. Mihai Ene, redactor la Scrisul Românesc, a subliniat, corelând cele două lansări, că „teatrul nu poate exista fără public şi nici poezia fără cititor“. Tudor Gheorghe a fost jucăuş în ceea ce priveşte lansarea: „Eu nu ştiu ce să spun. Mă uit la lume şi mă întreb: de mine vorbesc?“, ca apoi să devină mai formal: „A fost o experienţă reală, cu dialoguri sincere. Am încercat să fiu adevărat“. Georgeta Tudor şi-a descris opera ca fiind „o carte scrisă de o femeie pentru femei. Atunci când ajunge în mâna cititorului, ea nu-ţi mai aparţine“.
Discursul final i-a aparţinut lui Mircea Pospai. El a mărturisit că „a ştiut când să tacă şi când să asculte“ cuvintele acestui om „înalt, frumos şi drept ca un cavaler care se îndreaptă la luptă“.

Anca UNGURENUŞ
Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.