10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Personalitate

Îţi aminteşti de mine?

Mulţi dintre noi uităm numele celor cu care facem cunoştinţă, iar la următoarea întâlnire ne simţim stânjeniţi când nu ne amintim cum se numeşte persoana respectivă. Pentru a evita o astfel de situaţie, putem apela la câteva metode pentru a reţine numele persoanelor pe care le cunoaştem.
Unul dintre trucuri ar fi să asociem numele cu un obiect, simultan cu imaginea acelei persoane, utilizând obiectul respectiv. De exemplu, Cosmin având un covor în braţe. Cu cât imaginea creată despre respectiva persoană este mai hilară, cu atât cresc şansele de a-i reţine numele. Cu siguranţă, cea mai bună metodă ca să nu uităm numele noii cunoştinţe este repetarea acelui nume în momentul prezentării respectivei persoane. Poţi începe cu „Îmi pare bine de cunoştinţă, X“ şi să continui spunând „Şi cu ce te ocupi, X?“.

Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun cine eşti

Până şi poziţia în care dormim indică anumite trăsături de personalitate. Dormitul pe burtă sugerează în unele cazuri că suntem îndrăgostiţi, dar cel mai adesea caracterizează o persoană care doreşte să se înţeleagă şi să se cunoască pe sine, tinzând către un echilibru interior.
Se consideră că şi cei care aleg să doarmă pe spate sunt calculaţi, în echilibru cu sine şi mediul înconjurător. Aceştia, în cazul în care dorm cu mâinile răsfirate, sunt firi tăcute, ce au aşteptări mari de la sine şi de la cei din jur. Persoanele care dorm cu faţa în sus şi mâinile ridicate denotă ataşamentul de perioada copilăriei. Persoanele care dorm pe partea stângă sunt firi sociabile, generoase, amabile, calme şi de încredere. Somnul pe partea dreaptă denotă imaginaţie şi naivitate. În unele cazuri, dormitul pe oricare dintre părţi sugerează încordare, tensiune legată de alegerile persoanei respective. Încăpăţânaţii dorm pe o parte, însă cu mâinile întinse. Persoanele care dorm în această poziţie sunt foarte precaute şi din acest motiv iau decizii foarte greu.

• Grupaj realizat de Andreea Bota

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU