27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlogul, jurnal sau sursă de informare?

Blogul, jurnal sau sursă de informare?

Blogul este o pagină web, unde sunt postate texte, fişiere audio şi video la diferite intervale de timp. La început, când au fost create platformele pentru bloguri, acestea aveau ca destinaţie crearea unui jurnal personal on line. În ultimii ani, blogurile conţin diverse informaţii, de la procente şi diagrame la date istorice, curiozităţi. Asemenea informaţii pot crea confuzii pentru cititorii acestor bloguri, aşa că problema este cât de multă credibilitate acordăm acestor site-uri.
Adina P., de 18 ani, spune că blogul este subiectiv: „Blogul, orice ai zice, este personal. Unele bloguri sunt de nişă şi asta le oferă o oarecare credibilitate, însă foarte multe sunt scrise cu greşeli gramaticale, ortografice, iar ăsta e un prim pas în a-ţi da seama că nu sunt serioase“. Ea însăşi are un blog cu caracter personal. „Am început să scriu pe blog în urmă cu un an şi jumătate. Atunci era o modalitate bună de a mă defula“.
Pentru Tudor C., de 22 de ani, blogul reprezintă un mijloc de a-şi exterioriza sentimentele: „El poate fi jurnal sau site de informaţii. Poate fi orice îşi doreşte autorul“.
Andra S. consideră că, deşi blogurile fac parte din cotidian, ele nu vor înlocui niciodată presa de calitate. Ea urmăreşte multe bloguri, majoritatea despre modă, acolo găsindu-şi inspiraţia pentru fiecare zi. „Unele bloguri conţin doar aberaţii, altele sunt interesante, profunde. Consider că blogurile sunt o parte importantă din viaţa mea. Datorită lor sunt la un click distanţă de ceea ce se întâmplă“.
Aceeaşi părere despre bloguri o are şi Claudia C., de 16 ani. „Deşi blogul a devenit noua formă de exteriorizare, cursorul nu va putea înlocui niciodată cum se cuvine penelul, aşa cum nici plăcerea de a da paginile unui ziar nu va fi aceeaşi cu cea de a da click pentru pagina următoare“.

Andreea Bota

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS