21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizaţi de Mărţişor

Disponibilizaţi de Mărţişor

Aproximativ 1.600 de persoane din Gorj, din minerit şi energie, vor fi disponibilizate în martie şi aprilie
Numărul disponibilizaţilor s-a schimbat săptămâna trecută, atunci când reprezentanţii Complexului Energetic Turceni au renunţat la concedieri.
„Conducerea CE Turceni a anulat disponibilizările anunţate, în urma cărora 202 persoane urma să rămână fără serviciu. Cele mai multe persoane vor pleca de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic (CE) Craiova şi SC Minprest Serv SA. În total, notificările primite de la angajatori însumează 1.584 de persoane“, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Ana-Maria Niculescu.
În luna martie, vor pleca de la SNLO 920 de angajaţi, alţi 240 vor fi daţi afară de la CE Craiova şi 66 de la CE Rovinari.
De asemenea, tot în luna martie vor mai pleca 300 de angajaţi de la SC Minprest SA şi alţi 36 de la SC SindJilţ SA. Pentru luna aprilie, AJOFM a primit o notificare din partea Primăriei Scoarţa, care anunţă disponibilizarea a 22 de angajaţi.

Incertitudine privind disponibilizările

De la începutul acestui an, reprezentanţii celor trei complexuri energetice au modificat de mai multe ori numărul angajaţilor propuşi pentru disponibilizare.
Dacă la începutul lunii ianuarie primele notificări trimise de cele trei unităţi energetice anunţau disponibilizarea a 1.212 persoane – 448 de la CE Rovinari, 484 de la CE Turceni şi alte 280 de la CE Craiova, la începutul lunii februarie, alte notificări anunţau că totalul persoanelor care vor pleca acasă de la 1 martie este de 472.
Conform acestora, de la CE Rovinari urma să plece doar  30 de persoane, de la CE Turceni – 202, iar de la CE Craiova – 240.
Acum, conducerile celor trei complexuri energetice din Oltenia au anunţat alte cifre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII