22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReînhumarea poetului Nyiro Jozsef, anulată. Va avea loc doar o slujbă de pomenire

Reînhumarea poetului Nyiro Jozsef, anulată. Va avea loc doar o slujbă de pomenire

Reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, care urma să aibă loc, duminică, la Odorheiu Secuiesc, a fost anulată, urmând să se desfăşoare doar o slujbă de pomenire a acestuia, au anunţat organizatorii.

Urna găsită într-un autoturism în localitatea Corund din judeţul Harghita şi în care se presupunea ca s-ar fi aflat cenuşa lui Nyiro Jozsef este goală, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip.

Purtătorul de cuvânt al PCM, Molnar Miklos, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că reînhumarea lui Nyiro nu va mai avea loc, motivul fiind autorizaţia de reînhumare contestată de Prefectura Harghita.

"Înmormântarea lui Nyiro Jozsef nu va mai avea loc, programul nu se va modifica, însă în loc de înmormântare va fi oficiată o slujbă de pomenire, în memoria scriitorului, şi potrivit ultimei sale dorinţe, ca măcar sufletul să i se odihnească la Odorheiu Secuiesc. Înmormântarea a fost anulată pe motiv că dragul nostru de primar a dat o autorizaţie greşită, iar Prefectura a contestat-o în contencios-administrativ. În acest moment autorizaţia a fost anulată, iar noi a trebuit să renunţăm la reînhumare. Încă nu ştim dacă primarul a făcut această greşeală intenţionat sau nu", a spus Molnar Miklos.

Întrebat dacă cenuşa lui Nyiro se află în Odorheiu Secuiesc, Molnar Miklos a declarat că la această întrebare nu poate răspunde decât Parlamentul Ungariei, care nu lucrează sâmbătă, duminică şi luni, când se sărbătoresc Rusaliile.

Duminică dimineaţă, în faţa Grădinii Preoţilor din Odorheiu Secuiesc s-au adunat peste 20 de persoane, cu flori, care au dorit să aducă un ultim omagiu scriitorului Nyiro Jozsef.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU