23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu are bani să aducă de la Timişoara bebeluşul mort

Nu are bani să aducă de la Timişoara bebeluşul mort

O femeie din localitatea Pojogeni – Gorj nu are bani să aducă acasă trupul nou-născutului său, decedat în luna decembrie a anului trecut

Cadavrul bebeluşului este şi în prezent la morga Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara. Amelia Vâlceanu a născut prematur în luna noiembrie a anului trecut. Din cauza faptului că bebeluşul nu era dezvoltat, a fost trimis de la unitatea medicală Târgu Jiu la Timişoara. Din păcate, copilul a decedat în luna decembrie 2010, trupul său fiind lăsat de atunci la morga unităţii de către mama sa. Aceasta a spus că nu a apucat să îşi vadă niciodată copilul deoarece a fost trimis de urgenţă la Timişoara şi nu a putut să ridice cadavrul fiindcă nu are bani. Femeia nu lucrează, are două fetiţe în întreţinere şi nu este căsătorită.
„A murit în spital fiindcă l-am născut prematur şi au apărut complicaţii. Nu am posibilităţi să îl aduc de la Timişoara. M-au tot sunat de la spital, dar nu am bani“, a spus Amelia Vâlceanu.

Ajutor de la primărie

Primarul din Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, a precizat că nu a fost anunţat despre caz. „Nu am auzit de acest caz până acum, dar dacă mama va veni să ne ceară sprijinul, o vom ajuta. Vom face rost de o maşină de la un sponsor pentru transportul trupului neînsufleţit. Vom rezolva situaţia“, a spus edilul din Târgu Cărbuneşti.
Medicul-şef al Secţiei de neonatologie din cadrul unităţii spitaliceşti din Timişoara, Mărioara Boia, a declarat că reprezentanţii spitalului au contactat poliţia locală din Târgu Cărbuneşti şi serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei pentru a demara formalităţile de aducere a trupului neînsufleţit al bebeluşului.
„Am înţeles că familia are o situaţia financiară precară, dar sigur se va găsi înţelegere la autorităţile locale“, a spus doctoriţa Mărioara Boia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII