13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pe 5.000.000 de euro

Scandal pe 5.000.000 de euro

Licitaţia de cinci milioane de euro organizată de Consiliul Judeţean Dolj pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova se lasă cu scandal. După ce Consiliul a descalificat toate firmele care au depus oferte şi a anulat licitaţia, unul dintre participanţi a contestat decizia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Asocierea de firme Atlas – Uti Instal Construct a acuzat CJ Dolj de abuz şi de încălcare a legislaţiei achiziţiilor publice şi a cerut CNSC să anuleze decizia CJ şi să dispună reevaluarea ofertelor.
Atlas şi Uti au susţinut în contestaţie că motivul pentru descalificarea lor este arbitrar, deoarece, dacă ar fi avut neclarităţi legate de oferta tehnică, autoritatea contractantă ar fi trebuit să ceară lămuriri. „Soluţia Autorităţii contractante de a declara toate ofertele fie neconforme, fie inacceptabile apare ca arbitrară şi, pe cale de consecinţă, abuzivă şi nelegală. Apreciem că motivele invocate pentru respingerea ofertei noastre nu există în realitate, acestea fiind doar un pretext pentru anularea procedurii de achiziţie publică“, se arată în contestaţie. Gazeta de Sud a scris pe larg despre această licitaţie în urmă cu o săptămână. Spuneam atunci că procedura de achiziţie a durat şase luni, timp în care tencuiala de pe pereţii Policlinicii stă să cadă.
Rezultatul licitaţiei a fost întârziat de numărul mare de documente care a trebuit studiate de comisia de licitaţie şi de clarificările solicitate ofertanţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII