30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsărescu crede că ideea stimulării consumului pentru a avea creştere economică este una proastă

Isărescu crede că ideea stimulării consumului pentru a avea creştere economică este una proastă

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi că ideea privind stimularea consumului pentru ca România să înregistreze creştere economică este "o idee proastă", iar românii trebuie stimulaţi să muncească pentru a creşte producţia.
"Mi se pare nefezabilă, dar şi periculoasă chiar, repetarea aproape obsesivă a ideii că n-avem creştere economică pentru că nu stimulăm consumul. Cum să stimulăm, dacă noi am avut un consum mult mai mare decât producţia internă (…). Ideea privind stimularea consumului ca să avem creştere economică eu nu pot să o calific decât ca o idee proastă. Nu putem să o punem în practică…Consumul va creşte, nu se poate să nu crească, după ce vom avea o creştere economică echilibrată. Românii trebuie lăsaţi şi stimulaţi să muncească pentru a creşte producţia. Consumul va creşte în primul rînd în zonele unde vom avea creştere de producţie", a spus Isărescu, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS