15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat procedura de evacuare a românilor din Libia

Guvernul a aprobat procedura de evacuare a românilor din Libia

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat astăzi că Executivul a aprobat o hotărâre prin care se alocă 900.000 de lei pentru operaţiunea de evacuare a românilor din Libia, evacuare care se va face printr-o cursă din aeroportul din La Valetta, Malta, informează NewsIn.
"Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea unor măsuri speciale ca urmare a stării de criză şi urgenţă umanitară din Libia. Hotărârea aprobă plata cheltuielilor aferente activităţilor de transport şi asistenţă consulară la evacuarea persoanelor afectate de starea de instabilitate şi suportarea de către statul român prin bughetul MAE în limita sumei de 900.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru a acorda asistenţă consulară în situaţii de urgenţă şi criză", a declarat Baconschi, astăzi, la scurt timp după începerea şedinţei de Guvern.
Ministrul a precizat că până acum au fost înregistrate 220 de cereri de evacuare, în evidenţa ambasadei fiind 17 companii cu angajaţi români.
Procedura de avacuare a cetăţenilor români constă în trimiterea unui avion Tarom de circa 200 de locuri în Malta, iar un avion al MApN va obţine survol pentru Tripoli şi va face navetă între Tripoli şi Malta deoarece acum este greu de obţinut o autorizaţie de zbor pentru avioanele civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS