21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveanca, dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă, a lucrat la Colegiul Carol I

Craioveanca, dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă, a lucrat la Colegiul Carol I

Craioveanca, dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă, se numeşte Lia Harca şi a lucrat la Colegiul Carol I. Ea plecase de 6 ani în Noua Zeelandă şi, de la producerea seismului, fiul acesteia, aflat în România, nu a mai putut s-o contacteze telefonic, conform preotului român din oraşul Christchurch.
Părintele a spus că a luat legătura şi la Crucea Roşie, care continuă căutările.
"Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului", a declarat, părintele Emanuel Crainic, citat de mediafax.ro.
Acesta a adăugat că a mai fost contactat şi de alte persoane din România aflate în căutarea rudelor, însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment, toţi ceilalţi români sunt în regulă.
Cutremurul a avut loc marţi, la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la o adâncime de numai 4 kilometri. Seismul s-a produs la şase luni după un alt cutremur, cu magnitudinea 7, înregistrat în aceeaşi zonă, care nu a provocat însă decât pagube materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII