15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComunicare în 140 de caractere

Comunicare în 140 de caractere

Reţelele de socializare capătă o importanţă din ce în ce mai mare. Twitter este o reţea gratuită de microblogging, unde se pot trimite update-uri de 140 de caractere. Fiecare utilizator are un username şi o pagină proprie, iar mesajele postate ajung să fie citite de urmăritori (followers). În acelaşi timp, fiecare utilizator poate urmări activitatea altor useri, prin simpla comandă de follow.
Avantajele acestei reţele sunt multiple: informaţii utile în timp real, comunicare cu mai multe persoane în acelaşi timp, socializare, promovare de evenimente sau, cum a fost cazul revoluţiilor din Republica Moldova şi Egipt, pornirea unor manifestaţii împotriva regimurilor aflate la putere. Singurul dezavantaj este numărul mic de caractere – 140.  
Twitter, denumit şi SMS-ul internetului, a fost fondat în 2006 şi este în prezent estimat la zece miliarde de dolari. Statisticile arată că în 2009 numărul utilizatorilor era de 20-25 de milioane. Conform unui studiu din România realizat de Cristian Manafu, 65% dintre cei care folosesc această platformă de microblogging sunt bărbaţi, 95% lucrează în new-media, telecomunicaţii sau sunt studenţi, iar 80% se cunosc personal. Există şi un top al celor mai influenţi twitterişti, realizat de FocusBlog. Primele trei poziţii sunt ocupate de @ecostin, @adrianciubotaru şi @piticu21.

Florentina Decă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS