12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Bercea, la recurs

Sandu Anghel, poreclit şi Bercea Mondial, a formulat recurs împotriva deciziei de arestare preventivă pronunţate duminică de magistraţii Tribunalului Olt. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Cosmin Mitrache, a declarat ieri că recursul a fost formulat imediat după pronunţarea deciziei şi se va judeca la Curtea de Apel Craiova.
„Cererea de recurs va fi înaintată de noi astăzi (ieri – n.r.) la Curtea de Apel Craiova, urmând ca în trei zile să se soluţioneze“, a precizat judecătorul Mitrache. Avocatul lui Bercea, Iancu Tănăsescu, a declarat că nu există suficiente probe împotriva clientului său. „Nu sunt probe care să arate vinovăţia clientului meu, ci doar nişte indicii. Din spusele clientului meu, acesta nu a înjunghiat-o pe victimă şi nici nu se afla în localitate în momentul în care s-a produs incidentul. Actul medical este incert. Medicul legist spune că victima necesită 25 de zile de îngrijiri medicale şi că viaţa nu i-a fost pusă în pericol, iar într-o altă notă, medicul legist precizează că, dacă nu se intervenea la timp, s-ar fi putut ajunge la deces. Avem rezerve, pentru noi este altă încadrare juridică“.

Bercea trebuie să răspundă la multe întrebări

Dosarul în care Bercea a fost arestat pentru tentativă de omor calificat este instrumentat de procurorul Eugen Iacobescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. El a declarat că Parchetul instrumentează şi alte dosare cu infracţiuni foarte grave comise de interlop.  „Noi nu l-am aşteptat să comită o tentativă de omor. Avem deschise anchete penale împotriva lui, dosare penale pe care le instrumentăm, iar Bercea trebuie să răspundă la multe întrebări. Trebuie să spună cum şi-a construit imperiul financiar, pe cel imobiliar, pentru că Bercea Mondial este cel mai bogat om din judeţul Olt. El trebuie să spună cum şi-a ridicat imobilele de pe raza municipiului Slatina, fără a avea autorizaţie. Trebuie să răspundă pentru şantaj. A dat bani cu camătă şi trebuie să răspundă pentru multe fapte penale“, a declarat Iacobescu.
Bercea Mondial este faimos pentru legăturile sale cu persoane importante din politică şi justiţie. El a fost cercetat în zeci de dosare penale, dar niciodată nu a ajuns după gratii, duminică fiind arestat pentru prima dată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU