15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExploziile solare îi bagă în sperieţi pe pământeni

Exploziile solare îi bagă în sperieţi pe pământeni

Cea mai puternică explozie solară din ultimii patru ani, care a fost înregistrată marţi dimineaţă, începe să îşi facă simţite efectele pe Terra, informează cotidianul italian La Reppublica, citând surse din cadrul NASA.
Potrivit British Geological Survey (BGS), între 13 şi 15 februarie, au avut loc trei importante erupţii solare, dintre care cea mai puternică a fost cea de pe 15. Aceasta a depăşit în intensitate o erupţie din 13 decembrie 2006. Specialiştii BGS au anunţat că aceste erupţii solare pot afecta activitatea pe Pământ. Reţelele energetice, sistemele de comunicaţii şi cele de navigaţie prin satelit ar putea avea de suferit în urma unor astfel de fenomene. De altfel, Administraţia Meteorologică chineză a anunţat deja că erupţia solară a blocat comunicaţia radio pe unde scurte în sudul Chinei, provocând „tulburări subite în ionosferă“.

Nici un pericol pentru sănătate

Specialiştii au avertizat că erupţii solare masive ar putea să se producă în următoarele trei zile. Deşi cei mai mulţi dintre oameni au tendinţa să se sperie când aud despre astfel de fenomene, specialiştii au ţinut să îi liniştească, afirmând că astfel de explozii nu ne afectează sănătatea şi nici nu influenţează condiţiile meteorologice, întrucât ele se produc în straturile foarte înalte ale atmosferei (până la 60 – 180 de kilometri deasupra suprafeţei terestre).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII