21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate8.000 de euro, costul minim al unei nunţi

8.000 de euro, costul minim al unei nunţi

Tinerii care consideră că dragostea este mai importantă decât criza financiară şi vor să-şi unească destinele anul acesta ar trebui să-şi pregătească un buget de aproximativ 8.000 de euro

Oferta în ceea ce priveşte organizarea unei nunţi este extrem de variată în Craiova. Mirii al căror buget este restrâns ar trebui să-şi îndrepte paşii spre localurile care se vor deschide anul acesta şi care au preţuri promoţionale. „Începând din aprilie, când se va deschide restaurantul, preţul meniului va fi de 120 lei/persoană. Fiind anul în care inaugurăm localul, pe lângă meniu, preţul include şi tortul, cafeaua, o cameră pentru miri, aranjamente pentru sală, precum şi focuri de artificii“, a declarat şeful de sală al unui nou restaurant.
Pe lista cheltuielilor se adaugă preţul rochiei de mireasă, care porneşte de la 1.000 de lei, precum şi al costumului de ginere, care poate depăşi suma de 400 de lei. Să nu uităm de lumânări şi de buchetul miresei, al căror preţ poate depăşi 1.000 de lei, şi nici de invitaţii (minimum 0,6 lei/bucata) şi pachetul foto-video. Acesta conţine filmarea, fotografii clasice, câteva invitaţii şi plicuri personalizate şi costă cel puţin 1.600 de lei. Astfel, pentru o nuntă de 250 de persoane, investiţia finală poate ajunge la 34.000 de lei (aproximativ 8.000 de euro), fără a lua în considerare costul băuturilor.

Pretenţiile costă

Cei care vor să-şi facă nunta la un restaurant cu renume trebuie să ştie că preţul unui meniu porneşte de la 150 lei/persoană, la care se adaugă micile detalii care fac diferenţa: flori, huse, efecte pirotehnice de interior şi exterior, mărturii etc. Astfel, costul final poate ajunge la câteva zeci de mii de euro. „Costul minim al unui aranjament pentru o persoană pleacă de la 20 de lei, dacă vorbim de o nuntă de 250 de persoane. Acesta include feţe de scaune, feţe de masă, aranjamente florale, masa principală decorată într-un mod special. Dacă mirii solicită aranjamente deosebite, cresc şi cheltuielile“, a declarat Mihaela Clenciu, managerul unei firme care organizează evenimente. Potrivit acesteia, cu cât nunta este mai mare, cu atât costul pe persoană este mai scăzut. Cei care vor să fie în tendinţe ar trebui să ştie că în 2011 culorile în vogă sunt cele naturale (nuanţe de maro sau verde cu alb) şi că se pune accent pe stilul minimalist.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII