11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua de naştere a lui Thomas Edison, celebrată la Craiova

Ziua de naştere a lui Thomas Edison, celebrată la Craiova

American Corner , găzduit de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, celebrează vineri, 11 februarie, ora 11.30, ziua de naştere a lui Thomas Edison (1847),  cu participarea clasei a III- a C, de la Colegiul Carol I, profesor institutor  Ecaterina Bogdan.
Pentru că pe 8 februarie a fost şi aniversarea lui Jules Verne, copiii  vor putea vedea o miniexpoziţie cu cărţi de Jules Verne.  
Vor  viziona  un film documentar despre Thomas Edison (20') şi un film de animaţie după romanul  “800 de leghe pe Amazon”(40').
Thomas Alva Edison (n.11 februarie 1847- d.18 octombrie 1931) a fost un important inventator și om de afaceri american a sfârșitului de secol XIX și început de secol XX. A fost cunoscut și ca "Magicianul din Menlo Park", fiind și cel mai prolific inventator al timpului prin aplicarea practică a descoperirilor științifice (1903 brevete). Este un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenții în domeniul electricității (becul cu filament), telefoniei, al sistemului de transmisie multipla a telegramelor, înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) și cinematografiei – kinetoscopul.  În încheiere, elevii vor raspunde  la întrebări legate de cele două personalităti, pentru fixarea noilor informaţii primite la bibliotecă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII