14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, pus sub învinuire

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, pus sub învinuire

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean (foto), a fost prezent ieri la prânz la sediul DNA Oradea, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost pus sub învinuire în dosarul Vămii Halmeu pentru luare de mită.
Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor a fost citat în dosarul în care au fost reţinute alte trei persoane.  
Doi oameni de afaceri şi un fost angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu au fost arestaţi preventiv vineri în cazul fostei şefe a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectată că ar fi strâns peste 130.000 de euro de la cămătari şi contrabandişti de ţigări pentru a-şi cumpăra funcţia.
Radu Mărginean a venit la sediul DNA însoţit de doi avocaţi şi a părăsit clădirea după aproximativ un sfert de oră, fără a face nici o declaraţie. Pentru a evita întâlnirea cu jurnaliştii prezenţi în faţa sediului DNA Oradea, Mărginean şi-a ascuns faţa după o geantă diplomat, după care a rupt-o la fugă.
Radu Mărginean a fost subalternul lui Vasile Blaga în perioada în care acesta era şef la Vama din Oradea, iar în 2001 a devenit şeful Vămii din Oradea. Din 2005, Mărginean a deţinut funcţia de director, respectiv director adjunct la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII