11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii mehedinţeni marchează Ziua Europeană 112

Pompierii mehedinţeni marchează Ziua Europeană 112

Cu ocazia Zilei Europene a Numărului Unic de Urgenţă 112, mâine, începând cu ora 12.30, la sediul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Severin, vor fi aşteptaţi un număr de 25 de elevi de la Şcoala Generală nr. 6. Copiilor li se va explica importanţa şi utilitatea numărului unic european şi modul corect de apelare. Elevii vor primi materiale educative şi de informare, referitoare la numărul 112.
De asemenea, se va simula anunţarea unui incendiu şi alertarea pompierilor pentru intervenţie, elevii având ocazia să asiste la această activitate, în scopul conştientizării acestora asupra faptului că, de cele mai multe ori viaţa unor oameni se limitează la secunde, la cât de repede a fost anunţat evenimentul prin 112, pentru ca pompierii să poată ajunge acolo.
Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci cînd este necesară intervenţia forţelor specializate de intervenţie, în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică, privată sau mediul. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS