11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman", o nouă întâlnire a Colocviilor cinematografice

Craiova: Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, o nouă întâlnire a Colocviilor cinematografice

American Corner, găzduit de  Biblioteca Judeţeană  "Alexandru şi Aristia Aman" organizează vineri, 11 februarie, ora 16.00, o nouă întâlnire a Colocviilor cinematografice lunare, realizată de lector universitar dr. Cătălin Ghiţă. Invitat special va fi drd. Alina Cherata (Universitatea din Jena).
Filmul prezentat, difuzat şi comentat va fi: "Tokio monogatari, o producţie din 1953", în regia lui Yasujiro Ozu.  
Filmul este static, ca într-o succesiune de scene de teatru: maestrul nu se dezminte şi utilizează, din nou, celebra sa tehnică de filmare cu camera fixată la nivelul solului, fără ca imobilitatea în cauză să afecteze naraţiunea vizuală.
De altfel, impresia de nemişcare este potenţată şi de lipsa cadrelor exterioare: cu excepţia unei excursii turistice, într-un autobuz, şi a câtorva shot-uri din jurul caselor, acţiunea se desfăşoară integral indoors. Măiestria regizorală transpare mai ales din tensiunea polară a stărilor emoţionale rafinate, augmentate de dialoguri dintre cele mai simple.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS