14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel în dosarul poliţistului Surugiu

Apel în dosarul poliţistului Surugiu

Curtea de Apel Craiova a început ieri judecarea apelului formulat de agentul de poliţie Stelian Surugiu împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, instanţă care l-a condamnat în decembrie 2010 la doi ani şi şase luni de închisoare pentru ucidere din culpă.
Agentul Stelian Surugiu, până anul trecut ajutorul şefului de post din Piscu Vechi, este judecat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în martie 2010, a lovit cu maşina şi ucis o femeie care se deplasa pe o bicicletă pe DN 55A. Procurorii Parchetului General au consemnat în rechizitoriu că victima, Victoria Mitran, de 51 de ani, a fost lovită în momentul în care poliţistul a efectuat o manevră de viraj către dreapta, fără să se asigure, în timp ce circula cu viteză excesivă – 140 km/h. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că, în momentul accidentului, poliţistul avea o îmbibaţie alcoolică între 1,20-1,25 grame pe litru alcool pur în sânge, iar după producerea impactului acesta şi-a continuat deplasarea, părăsind locul faptei.
La o lună după producerea accidentului, agentul Surugiu a fost trimis în judecată, iar la sfârşitul lunii decembrie, Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi condamnat.  Pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă săvârşită de conducătorul unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, agentul Surugiu a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, iar pentru părăsirea locului accidentului a mai primit o pedeapsă de un an şi şase luni. Judecătorii au dispus ca Stelian Surugiu să execute pedeapsa cea mai grea, cea de doi ani şi şase luni de închisoare şi să le achite moştenitorilor victimei daune morale şi despăgubiri materiale de aproximativ 50.000 de lei.
Tribunalul Dolj a menţinut starea de arest a inculpatului, care poate ataca hotărârea cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Atât poliţistul, cât şi părţile civile din dosar au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 14 ianuarie.
La primul termen, judecat ieri, instanţa a hotărât menţinerea arestului preventiv şi a fixat următorul termen pentru 9 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII