34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlte 12 persoane arestate în dosarul vămilor din vest

Alte 12 persoane arestate în dosarul vămilor din vest

Curtea de Apel Bucureşti a emis aseară mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru alte 12 persoane, în dosarul vămilor din vestul ţării, astfel încât numărul mandatelor de arestare emise în acest caz pe numele unor poliţişti de frontieră şi vameşi ajunge la 86. Magistraţii bucureşteni au decis ca alte trei persoane implicate în acest caz să primească interdicţia de a părăsi ţara.
DNA a emis miercuri alte 75 de ordonanţe de reţinere, în cazul unor ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi lucrători vamali, în urma verificărilor desfăşurate marţi la vămile şi sectoarele de poliţie de frontieră din vestul ţării. Este vorba de cinci loturi a câte 15 persoane, trei dintre acestea fiind formate din poliţişti şi vameşi de la PTF Moraviţa şi două de la PTF Naidăş.
Cei 75 de vameşi şi poliţişti de frontieră reţinuţi de DNA au fost prezentaţi în cursul zilei de miercuri la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dintre aceştia, 74 au fost arestate pentru 29 de zile, un singur vameş, Adreian Enache, fiind eliberat, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Pe de altă parte, unui lucrător vamal de la Stamora Moraviţa i s-a făcut rău, la auzul veştii că va fi arestat, astfel că a avut nevoie de intervenţia unui echipaj medical de urgenţă.
Deciziile Curţii de Apel Bucureşti nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs. Cei mai mulţi dintre vameşi şi poliţişti au contestat mandatele, imediat după pronunţarea instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU