21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei proiecte în valoare de peste 5,9 milioane de euro, implementate în Gorj

Trei proiecte în valoare de peste 5,9 milioane de euro, implementate în Gorj

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia va semna astăzi, la ora 13.00, împreună cu reprezentanţii autorităţilor gorjene, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu, trei noi contracte finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional.
Cele trei proiecte sunt:
– Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ce va fi implementat de Consiliul Judeţean Gorj. Proiectul are o valoare totală de 4.530.696,93 de euro, din care 3.556.591,63 de euro reprezintă finanţare nerambursabilă. Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul îşi propune reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Principalele lucrări au în vedere reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii, înlocuirea şi izolarea termică a coloanelor tehnice, dotarea cu aparatură şi mobilier.
– Centrul de zi Christian– asistenţă pentru persoanele tinere şi adulte cu handicap, ce va fi implementat de Primăria Târgu Jiu. Proiectul are o valoare totală de 785.682,98 de euro, din care 604.682,33 de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Prin implementarea acestui proiect va fi creat un centru multifuncţional pentru persoanele cu handicap care vor beneficia de servicii sociale adaptate nevoilor lor speciale.
– Centru de servicii sociale integrat – Centru Îngrijire Copii, ce va fi implementat de Primăria Târgu Jiu. Proiectul are o valoare totală de 593.955 de euro, din care 444.514,12 de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Prin implementarea acestui proiect va fi creat un centru social (prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii unei foste centrale termice de cartier) care va oferi servicii pentru familii dezavantajate din punct de vedere social şi economic.
Până la acestă dată, în judeţul Gorj se află în implementare 18 proiecte, care beneficiază de peste 52 de milioane de euro finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional (situaţia cuprinde şi proiectele semnate în cadrul evenimentului de azi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU