14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIgaş: Unde se află liderul de sindicat?...

Igaş: Unde se află liderul de sindicat?…

Ministrul de interne, Traian Igaş, i-a acuzat ieri pe liderii sindicali că nu ar fi „foarte străini de ceea ce se întâmplă în vămile din România“, cerându-le, totodată, acestora să îşi clarifice poziţia în raport cu combaterea evaziunii şi a corupţiei. „Am o rugăminte mare la adresa liderilor de sindicat, să încerce să se poziţioneze
într-un anumit fel, să ştim dacă sunt alături de noi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii şi a corupţiei sau se poziţionează aşa cum ne-au arătat în ultima perioadă, alături de acei oameni care săvârşesc anumite fărădelegi în instituţiile statului. Din ceea ce vedem, ce am aflat şi din ce vorbesc gurile rele, se pare că unii lideri de sindicat nu sunt foarte străini de ceea ce se întâmplă în vămile din România. (…)“, a declarat ministrul de interne Traian Igaş.
Întrebat dacă şefii de inspectorate de la poliţia de frontieră vor fi sancţionaţi, Igaş a spus: „Eu sunt un om echilibrat, analizez tot ceea ce s-a întâmplat, iar când vom avea toate elementele necesare, vom lua o decizie în funcţie de rezultatul analizelor“.
Pe de altă parte, într-un comunicat remis ieri, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“ susţine că vameşii ar fi încasat banii conform unei scheme piramidale, în care fiecare avea câte un rol, iar acţiunile de la Siret, Stamora-Moraviţa şi Năidaş ar reprezenta doar episodul „sacrificarea pionilor“. Astfel, în „schema logică“ prezentată de „Pro Lex“, lucrătorii vamali ar fi la baza sistemului piramidal, fiind denumiţi „pioni“, urmaţi de şefii de tură, şefii de vamă şi liderii de sindicat, denumiţi „cai“ şi care au rolul de a colecta sumele provenite din infracţiuni. Pe următorul nivel, al „nebunului“ în accepţiunea sindicaliştilor, se situează coordonatorul sau persoana indispensabilă identificată prin liderul de sindicat şi/sau directorul Agenţiei Naţionale a Vămilor. În continuare, pe poziţia „turei“ s-ar afla şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamală, proceduri şi resurse umane. Locul „reginei“ ar fi ocupat de partidele politice, respectiv de membrii importanţi din partid care decid numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF. În schema sindicaliştilor de la „Pro Lex“, „regele“ aflat în vârful piramidei nu este indicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII