18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate65 de persoane, reţinute în dosarul contrabandei cu ţigări

65 de persoane, reţinute în dosarul contrabandei cu ţigări

Procurorii Direcţiei au emis mandate de reţinere pentru 24 de ore pentru 65 de persoane, poliţişti, vameşi şi traficanţi, sub acuzaţiile luare de mită şi constituire şi aderare la grup infracţional, în urma descinderilor de ieri din cinci puncte de frontieră din vestul ţării. Nu mai puţin de 170 de persoane sunt audiate, la această oră, la DNA, conform realitatea.net.
140 de poliţişti şi vameşi au fost aduşi la sediul DNA din Capitală, cu elicoptere şi microbuze, acuzaţi că ar fi luat mită de la contrabandiştii cu ţigări.
Persoanele suspectate de contrabandă erau monitorizate din august 2010, iar ancheta în cazul lor a fost coordonată de poliţiştii de la IPJ Argeş. De altfel, descinderile din vămile şi sectoare din judeţele Timiş şi Caraş-Severin au fost făcute de ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie.
Sumele de bani pe care poliţiştii şi vameşii suspectaţi de favorizarea contrabandiştilor sunt foarte mari, anchetatorii estimând că aceştia luau pe o singură tură câteva sute de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU