13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâte 70.000 de lei pentru familiile minerilor decedaţi

Câte 70.000 de lei pentru familiile minerilor decedaţi

Familiile minerilor decedaţi în accidentul de la Uricani au primit câte 70.000 de lei din partea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, a declarat ieri Oana Stoicuţa, purtător de cuvânt al companiei.
Cele cinci victime ale accidentului de la Uricani vor fi înmormântate astăzi, când a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila. La ora 12.00, timp de trei minute, instituţiile publice din judeţ îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor cinci mineri.
Patru dintre ortaci, din localităţile Uricani şi Valea de Brazi, vor fi îngropaţi în curtea casei, aşa cum este tradiţia momârlanilor, iar a cincea victimă va fi înhumată la cimitirul din Lupeni, localitate unde minerul a avut domiciliul.
Ieri, ortacii de la Uricani s-au strâns în curtea minei şi au ţinut un moment de reculegere în memoria foştilor lor colegi. Aceştia au depus câte o candelă la troiţa din curtea unităţii extractive.
O explozie s-a produs sâmbătă după-amiază în subteranul Minei Uricani, în urma căreia cinci persoane – un inginer şi patru electricieni – şi-au pierdut viaţa. Echipa de lucrători efectuase cu puţin timp înainte de explozie revizia tehnică la o staţie de transformare din subteran.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS