34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecarea recursurilor a 15 poliţişti de frontieră din cazul Siret, amânată pentru mâine

Judecarea recursurilor a 15 poliţişti de frontieră din cazul Siret, amânată pentru mâine

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, azi, să amâne pentru marţi dimineaţa judecarea recursurilor a 15 poliţişti de frontieră arestaţi în cazul PTF Siret, după ce o parte din avocaţi au cerut timp pentru a studia dosarul şi a pregăti apărarea.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 4 februarie, emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele a 15 poliţişti de frontieră de la PTF Siret, respectiv Elena Cozmiuc, Mihaela Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Mihai Tocilă, Sorin Sumariu, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieşi, Cristian Filipoaia şi Vasile Ovidiu Sasu.
Ulterior, în cursul zilei de 4 februarie, CAB a decis emiterea de mandate de arestare şi pentru celelalte trei grupuri de vameşi şi poliţişti de frontieră de la PTF Siret, reţinuţi de procurorii anticorupţie. Astfel, toţi cei 59 poliţişti de frontieră şi vameşi reţinuţi anterior de procurori au fost arestaţi pentru 29 de zile de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Aproape toţi au anunţat după aflarea sentinţei că depun recurs la măsura arestării.
Zeci de poliţişti şi vameşi de la PTF Siret au fost aduşi, în cursul zilei de 3 februarie la sediul DNA din Capitală, după ce, în cursul dimineţii, ofiţerii DGA şi procurorii au făcut peste 70 de percheziţii în judeţul Suceava. 59 de persoane au fost reţinute, fiind prezentate Curţii de Apel Bucureşti în patru gru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS