22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJucării noi pentru copiii din grădiniţele doljene

Jucării noi pentru copiii din grădiniţele doljene

Micuţii înscrişi la grădiniţă se vor juca şi vor învăţa în curând cu ajutorul unor jocuri educaţionale şi materiale de învăţare-predare de ultimă oră pentru copiii cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani.
Zilele acestea, 93% din grădiniţele din Dolj vor fi dotate cu zeci de materiale didactice (jetoane, jocuri de masă, planşe, truse medicale, vehicule de jucărie, jucării adecvate activităţilor de tip casnic, echipament sportiv – tunel de târât, material pentru jocuri de rol) a căror valoare se ridică la 343.829 de lei (aproximativ 80.000 de euro).
„De aceste dotări vor beneficia 357 din cele 381 de grădiniţe din judeţ. Au fost excluse de la dotare grădiniţele care au o singură grupă şi este compusă din mai puţin de 20 de copii“, a declarat Veronica Georgescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Aceasta a explicat că dotarea grădiniţelor face parte din Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii (PRET), proiect naţional ce va fi implementat în toate cele 41 de judeţe ale ţării inclusiv în Bucureşti.
În cadrul aceluiaşi proiect, trei grădiniţe din Craiova (Grădiniţa nr. 24, Grădiniţa nr. 43 şi Grădiniţa nr. 50) ar putea fi extinse în următorii ani şi pentru alte două ar putea fi construite clădiri noi (la Grădiniţa nr. 53 au demarat deja lucrările, iar la Băileşti există o propunere în acest sens).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS