16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cumnat al fostului preşedinte tunisian a cerut statut de refugiat în Canada

Un cumnat al fostului preşedinte tunisian a cerut statut de refugiat în Canada

Belhassen Trabelsi, un cumnat al preşedintelui tunisian Zine al-Abidine Ben Ali, a cerut statut de refugiat în Canada, conform BBC.
Anterior, ministrul de externe Lawrence Cannon a sugerat că Ottawa va respecta o cerere de extrădare a lui Trabelsi.  Miliardarul a fugit în Canada săptămâna trecută, după ce preşedintele Zine al-Abidine Ben Ali a fost îndepărtate de la putere.
Cannon a declarat că guvernul său trebuie să respecte legea, aşa că Trabelsi are dreptul să ceară azil în justiţie. Corespondenţii BBC au explicat că, în baza legii canadiene, rezolvarea unei astfel de cereri poate dura ani de zile.
Omul de afaceri tunisian avea rezidenţa în Canada şi ar fi zburat săptămâna trecută la Montreal, cu un avion privat, însoţit de nevasta sa, de cei patru copii şi de o bonă. Între timp, statutul său ar fi fost revocat, iar guvernul canadian ar fi început şi demersurile pentru a-i confisca proprietăţile.
"Am spus că aceşti oameni nu sunt bineveniţi în Canada", a declarat Cannon sâmbătă. "Însă în mod clar (…), Canada este totuşi o ţară care are o legislaţie, respectăm legea", a adăugat el. Ministrul de externe a precizat că autorităţile sunt în contact cu avocatul lui Trabelsi, din Montreal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS