15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de morţi în urma protestelor din Egipt

Peste 100 de morţi în urma protestelor din Egipt

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în Egipt în ultimele cinci zile, de când protestarii regimului condus de preşedintele Hosni Mubarak manifestă pe străzile din Cairo, dar şi în alte oraşe din ţară. În centrul capitalei egiptene, armata a înlocuit poliţia, după patru zile de confruntări violente între demonstranţi şi forţele de ordine, care au părăsit străzile, inclusiv cele din cartierele de locuinţe din Cairo. Numeroase magazine au fost jefuite, iar secţiile de poliţie au fost vandalizate.
În mai multe cartiere, locuitorii au ridicat baricade şi au format grupuri de apărare, înarmate cu bâte şi cuţite.
Cel puţin 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare situată la sud-vest de Cairo, în urma unui incident soldat cu moartea mai multor gardieni, a anunţat, astăzi, televiziunea egipteană Nile TV, citată de CNN. Cel puţin unul dintre paznici a fost împuşcat de deţinuţi în cursul evadării
Ministerul român de externe recomandă evitarea oricărei deplasări în această ţară. În Egipt, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor, trăiesc în jur de 500.000 de conaţionali. Ministerul de Externe a deschis o linie telefonică de permanenţă pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de asistenţă consulară. Numărul de telefon este 021.319.68.70. Circa 100 de români au cerut până acum ajutorul ambasadei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS