18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada României la Cairo a primit circa 200 de apeluri de la cetăţenii români

Ambasada României la Cairo a primit circa 200 de apeluri de la cetăţenii români

Ambasada României la Cairo a primit până în prezent aproximativ 200 de apeluri de la cetăţenii români care solicită informaţii şi ia toate măsurile de acordare a asistenţei consulare pentru situaţii deosebite, conform unui comunicat al MAE. Celula de criză organizată la nivelul ambasadei ţine legătura permanent cu cetăţenii români din Cairo şi din împrejurimi.
Ministerul de Externe sfătuieşte toţi românii care se află în Cairo să aştepte până la eventuala restabilire a ordinii şi să evite deplasările pe stradă.
Deocamdată, nu există informaţii despre români blocaţi pe aeroportul din Cairo.
Având în vedere ultimele evoluţii din Egipt, urmare a retragerii forţelor de poliţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în Egipt. Eliberarea de către demonstranţi a unor arestaţi şi condamnaţi generează pericole suplimentare.
Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor care se află deja în Egipt sau care, în pofida alertei de călătorie, doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze ambasadei României la Cairo şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
MAE atenţionează cetăţenii români care ignoră avertismentele sale şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.
Datele de contact ale ambasadei României în Republica Arabă Egipt, la care cei interesaţi pot obţine informaţii consulare sunt telefon: (00202) 2736.01.07, telefon direct: (00202) 2735.95.46, fax: (00202) 2736.08.51 sau email [email protected]. Pentru secţia consulară, numărul de telefon este (00202) 2735.53.26, iar adresa de email  [email protected].
La nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, funcţionează non stop o linie telefonică  la care pot suna cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie de insecuritate din Egipt. Numărul de telefon este 0040- 21.319.68.70.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS