22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuficienţi poliţişti beţivi şi desfrânaţi...

Suficienţi poliţişti beţivi şi desfrânaţi…

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, prezent vineri la Cluj-Napoca pentru a inaugura două secţii de poliţie, a atacat foarte dur poliţiştii şi a spus că acesta este un moment prielnic ca instituţia să scape de poliţiştii beţivi şi desfrânaţi.
Chestorul Popa a declarat că este probabil să se facă disponibilizări, fără a preciza însă şi câţi oameni vor fi daţi afară.
„Este un proiect la care lucrez împreună cu colegii mei. Deocamdată, nu pot să spun, dar este posibil să existe disponibilizări. Dacă mă întrebaţi un punct de vedere personal, eu aş vrea să se facă disponibilizări. Este un moment prielnic de modernizare a poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi şi desfrânaţi. Până acum, pentru nemuncă, nici unul nu a fost dat afară din poliţie“, a spus şeful IGPR, chestorul Liviu Popa.
Şeful Poliţiei Române a mai precizat că, potrivit unui barometru de opinie realizat în noiembrie 2010, încrederea populaţiei în poliţie a scăzut.
„Cei care fac poliţia de ruşine ar trebui să plece. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi şi sancţionaţi disciplinar. O parte din ei, în jur de 2.000, sunt sancţionaţi de cel puţin două ori de la apariţia statutului poliţistului. Nu este cazul de 7.000 de disponibilizări. Se va face o analiză transparentă şi obiectivă în cazul tuturor angajaţilor“, a mai spus chestorul Liviu Popa, adăugând ironic că, după pretenţiile populaţiei, poliţia ar trebui să aibă 500.000 de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII