17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect pentru reconversia profesională a şomerilor din 15 judeţe

Proiect pentru reconversia profesională a şomerilor din 15 judeţe

„O meserie nouă, o viaţă nouă!“ este numele unui proiect de reconversie profesională a şomerilor din 15 judeţe ale României, proiect care a fost lansat vineri şi la Târgu Jiu. Proiectul implementat cu ajutorul unor fonduri nerambursabile din Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane are ca scop ca până în 2013 să ajute peste 4.000 de şomeri să îşi găsească o slujbă. Proiectul beneficiază de o finanţare de peste 20 de milioane de lei, asigurată de către Fondul Social European, prin POSDRU, şi a fost iniţiat de către SC Oreade SRL în parteneriat cu SC Info Mail SRL. Judeţele în care se va desfăşura sunt: Braşov, Bistriţa Năsăud, Brăila, Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Galaţi, Gorj, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Olt, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.
„Grupul-ţintă al proiectului sunt şomerii şi vrem să îi învăţăm noi meserii, meserii care se caută, astfel încât să aibă şansa să îşi găsească o slujbă. Şomerii vor beneficia de informaţii şi consiliere pentru însuşirea tehnicilor de identificare a locurilor de muncă, pregătirea pentru interviu şi susţinerea acestuia, consiliere privind contractul de muncă. Altă etapă a proiectului va consta în organizarea de cursuri de pregătire în meserii cu căutare pe piaţa muncii.
Prin proiect ne propunem ca măcar 800 de persoane care absolvesc cursurile să fie angajate la finalizarea acestora. Vom face un lobby insistent pe lângă angajatorii din fiecare judeţ, care au nevoie de forţă de muncă, să preia absolvenţii cursurilor noastre“, a declarat Eugen Pescaru, managerul proiectului.
Potrivit acestuia, şomerii vor fi aleşi prin intermediul agenţiilor de şomaj şi se vor putea califica în meserii căutate pe piaţa muncii din fiecare judeţ. La Târgu Jiu există deja un sediu unde în curând va începe activitatea de pregătire a viitorilor cursanţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU