22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul hip hopper Sirop, şeful Salubrităţii Craiova

Fostul hip hopper Sirop, şeful Salubrităţii Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=ulJeQfh3As4
Transfer de senzaţie pe piaţa gunoiului din Craiova. Primăria vrea să planteze în fruntea noii societăţi de salubritate din Craiova un june de 28 de ani, care s-a făcut remarcat de-a lungul vremelnicei sale cariere profesionale printr-un videoclip hip hop filmat între blocuri.

Primăria Craiova face adevărate minuni în administraţie şi îndulceşte amarul gropii de la Mofleni cu un administrator foarte tânăr. Pe numele său complet, Flavius Adrian Sirop, el a fost propus şef peste gunoiul Craiovei pentru următorii patru ani, în locul lui Sorin Ciobanu. Mutarea vine ca urmare a iniţiativei primăriei de transformare a Serviciului Public de Salubritate în societate comercială cu răspundere limitată, SC Salubritate Craiova SRL. La o aşa funcţie cu responsabilitate te-ai aştepta să vină cineva cu experienţă, cel puţin în administraţie, dacă nu în managementul deşeurilor. Junele Sirop are un CV impresionant doar ca lungime, adică a trecut la grămadă facultăţile şi cursurile absolvite. Ca experienţă în domeniu tinde spre zero. Potrivit CV-ului, Flavius Adrian Sirop este administrator la firmele FTD Soft şi SC Casa şi Maşina SRL. Pe lângă aceste funcţii, Sirop mai încheie pensii private, investeşte la Bursa de Valori Bucureşti, este secretar general al Fundaţiei Dacia Revival International Society, filiala Dolj. Şi cam atât. Ahh, să nu uităm. Are diplomă în programare pe web, iar ca hobbyuri tenisul de câmp, marketingul şi… internetul. Sirop a ajuns însă în atenţia publică nu prin activităţile sale profesionale, ci prin videoclipul hip hop postat pe youtube „Voi continua“. Dintre versurile de adâncă inspiraţie spicuim: „Atunci când nu mai este nimeni de partea ta, Nu uita să le-aminteşti la toţi: veţi regreta!“. Sau: „Deci nu mă cumperi tu pe mine, că mă BIP pe ei de bani“. Numele de scenă al lui Sirop era Vastu, iar partener de ritmuri săltăreţe i-a fost Cătălin Ghiţă, zis şi Babacu, care prin 2006 se zice că s-ar fi sinucis. După videoclipul realizat pe vremea pubertăţii, Sirop a candidat în 2008 la alegerile pentru Parlamentul României din partea PNG-CD, partidul lui Gigi Becali. Rezultatul a fost minuscul.

Administrator şi nu prea

Şi totuşi, Flavius Sirop are o părere foarte bună despre el şi crede în puterea lui de muncă pe altarul gunoaielor. La început a fost timid şi nu a dorit să comenteze nominalizarea sa, apoi a prins curaj. Rău a făcut. Din discuţia cu el am înţeles că este relativ greu să administrezi două firme care nu prea au activitate. Întrebat ce îl recomandă pentru un post atât de important, Sirop a răspuns dulce: „Dacă am acceptat să fiu nominalizat, mă simt capabil. Sunt dispus să muncim şi să scoatem gunoiul din oraş şi din administraţie. Cred că a contat inclusiv că sunt administrator la aceste două firme“. Ulterior a recunoscut că activitatea celor două firme nu prea există. Cât despre scurta sa istorie muzicală, Sirop spune că „este o parte din trecutul său de care nu îi e ruşine“. Cu toate acestea, după discuţia purtată cu reporterii GdS, Sirop a restricţionat accesul la videoclipul postat pe youtube, semn că nu e tocmai mândru de ceea ce se vede. Deşi are diplomă de programator, Sirop nu a reuşit să-şi acopere urmele cu totul pe internet. Aşa că videoclipul poate fi vizionat pe site-ul GdS.

Ce va administra MC Sirop

Dacă va fi confirmat în funcţie de consilierii locali, Flavius Sirop va avea o sarcină extrem de dificilă la noua societate comercială. Timp de patru ani, el va putea să încheie acte juridice în numele şi în contul societăţii, prin care să dobândească bunuri pentru aceasta sau să înstrăineze, să închirieze, să schimbe ori să constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul societăţii, cu excepţia celor care sunt proprietate publică a municipiului Craiova. Prin noua formă de organizare, Salubritatea va putea accesa fonduri europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

81 COMENTARII