11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul „Oblemenco“, prins în capcana justiţiei

Stadionul „Oblemenco“, prins în capcana justiţiei

Echipa de ligă secundă Gaz Metan CFR Craiova nu poate juca returul de campionat pe stadionul „Ion Oblemenco“, deoarece primăria este în litigiu cu celălalt club de fotbal, Universitatea, pentru baza sportivă. Informaţia a fost făcută publică la şedinţa de consiliu local de ieri, când s-au discutat şi probleme care îi afectează direct pe majoritatea locuitorilor, cum ar fi parcările sau ridicările auto.

Şedinţă-fulger de consiliu ieri la Primăria Craiova. Consilierii locali au votat pe bandă rulantă proiectele de hotărâri, printre care s-a regăsit şi taxa de 300 de lei pentru eliberarea certificatelor de divorţ. Lucrurile cu adevărat interesante s-au discutat în cadrul interpelărilor, unde consilierii au pus probleme dintre cele mai diverse, de la ridicări auto la lipsa canalizărilor pe anumite străzi. Unul dintre consilieri s-a plâns viceprimarului Mărinică Dincă de faptul că angajaţii RAT Craiova ridică discriminatoriu autoturismele parcate neregulamentar pe domeniul public. „Am văzut un Volkswagen parcat în centru, chiar pe trecerea de pietoni, iar lângă el un alt autoturism, modest, parcat şi el neregulamentar, dar care nu încurca circulaţia. Angajaţii RAT au ridicat cea de-a doua maşină“, a spus consilierul. „Am ridicat şi eu această problemă“, i-a răspuns Dincă. „Ca să nu mai fie astfel de discuţii, am propus ca atunci când ridică autoturisme parcate neregulamentar, cei de la RAT să vină cu două-trei maşini la fiecare intervenţie. De aceea am şi decis să achiziţionăm încă două maşini şi sper ca până la sfârşitul lunii martie să le avem, astfel încât să poată acţiona toate“, a precizat viceprimarul. Dincă a anunţat de la prezidiul şedinţei că este posibil ca în 2013 Craiova să aibă cadastru. „Sper să mai lucrăm cel târziu la anul pentru cadastrul Craiovei, pentru că lipsa lui ne creează probleme.

Locuri de parcare la parc, blocate de o statuie

De asemenea, primăria ia în calcul suplimentarea numărului de locuri de parcare din faţa Parcului „Nicolae Romanescu“, la intervenţia unuia dintre consilierii locali. „În loc să vină să se relaxeze în weekend, oamenii stau cu grijă că vine maşina RAT şi le ridică autoturismul. Ar trebui amenajate mai multe locuri de parcare“, a spus el. Primăria a precizat că va lua o decizie în acest sens după ce va fi amplasat monumentul „Asta-i muzica ce-mi place“. „Dacă se poate, vom mai face locuri de parcare la parc, dar vom da întâietate statuii“, a spus Mărinică Dincă. Grupul statuar este un proiect început de Antonie Solomon, simbol al victoriei româneşti în Războiul de Independenţă de la 1877. El va înlocui vechea statuie, care reprezenta lupta ţăranilor la răscoala din 1907, mutată în Parcul Tineretului. De la mutarea ei au trecut mai bine de doi ani, dar noua statuie se lasă greu realizată. Potrivit lui Mărinică Dincă, primăria nu a plătit nici un leu până acum pentru realizarea grupului statuar.

Procesul cu Mititelu ţine „Gazul“ departe de „Oblemenco“

Alt subiect fierbinte peste ordinea de zi a şedinţei de consiliu a fost anunţul unui consilier local, care a spus că reprezentanţii echipei de fotbal Gaz Metan CFR Craiova au depus o cerere la primărie în care solicitau ca echipa să joace pe stadionul „Ion Oblemenco“ din acest retur de campionat. Primăria nu a dat curs cererii, deoarece este în proces cu celălalt club de fotbal din Craiova, Universitatea. Adrian Mititelu a cerut primăriei să-i plătească investiţiile pe care susţine că le-a făcut la terenul de joc, tribune şi vestiar. Printr-o cerere convenţională, primăria a cerut şi ea evacuarea clubului din stadion. Până la rezolvarea litigiului, nici o altă echipă nu poate juca pe „Ion Oblemenco“. Soluţionarea diferendului dintre Fotbal Club „U“ Craiova şi primărie este foarte simplă. Dacă finanţatorul Adrian Mititelu plăteşte datoria de aproape 200.000 de lei reprezentând taxa de concesiune şi dobânzile de întârziere aferente, atunci primăria poate încheia un nou contract de concesiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII