19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurenţa cercetează o posibilă înţelegere între Rompetrol Gas şi distribuitorii săi pe piaţa GPL

Concurenţa cercetează o posibilă înţelegere între Rompetrol Gas şi distribuitorii săi pe piaţa GPL

Consiliul Concurenţei a declanşat din oficiu o investigaţie având ca obiect o posibilă înţelegere între Rompetrol Gas şi distribuitorii săi pe piaţa distribuţiei şi comercializării gazului petrolier lichefiat (GPL), a anunţat joi autoritatea de concurenţă.
“Acordăm o atenţie deosebită acestui domeniu, având în vedere că orice formă de restrângere sau împiedicare a concurenţei afectează direct interesele consumatorilor. Am monitorizat piaţa şi am obţinut unele indicii cu privire la o posibilă înţelegere între Rompetrol şi distribuitorii săi referitor la impunerea unor restricţii privind preţul de revânzare cu amănuntul al GPL” a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate atât la sediul Rompetrol Gas, precum şi al unor distribuitori ai acestuia. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.
Prima investigaţie vizează o posibilă înţelegere între Antares Gas din Râmnicu Vâlcea şi distribuitorii săi, iar cea de-a doua investigaţie se referă la o posibilă înţelegere între Eurogenetic Olt şi distribuitorii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU