Exporturile româneşti de produse agroalimentare în Germania au avut, în general, un trend crescător în ultimii ani, deşi au fost marcate de fluctuaţii puternice, mierea, cerealele şi vinurile fiind printre cele mai exportate produse pe piaţa germană, consideră Vladimir Ciobănaşu, ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Berlin. „Nivelul de 190,5 milioane euro din 2007, majorat de 2,7 ori faţă de anul 2006, nu a putut fi menţinut şi în anii următori, înregistrându-se astfel o scădere de 40,7% în 2008, până la 112,9 milioane euro şi, respectiv, de 4,7% în 2009, cu un total de 107,6 milioane euro”, a declarat Vladimir Ciobănaşu. Potrivit acestuia, mierea naturală, uleiurile vegetale, în principal de floarea soarelui, seminţele oleaginoase, cu precădere rapiţa, cerealele, dar şi vinurile rămân principalele mărfuri agroalimentare exportate pe piaţa germană.
Mierea şi vinul susţin exporturile agroalimentare în Germania
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei