29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii în Vâlcea, Olt şi Sibiu, pentru destructurarea unui grup specializat în fraude informatice

Percheziţii în Vâlcea, Olt şi Sibiu, pentru destructurarea unui grup specializat în fraude informatice

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Vâlcea şi poliţiştii au efectuat astăzi 28 de percheziţii în judeţele Vâlcea, Olt şi Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în fraude informatice şi înşelăciune, din care fac parte 26 de persoane.
Anchetatorii susţin că membrii grupării accesau site-uri specializate în tranzacţii online, oferind spre vânzare bunuri pe care în realitate nu le deţineau. De regulă, accesul la aceste site-uri se făcea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de înregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare aparţinând acestora. Astfel, se realiza disimularea identităţii şi se crea percepţia eronată cu privire la activitatea de utilizator legitim.
De altfel, victimele erau determinate să transfere diferite sume cu titlu de preţ al bunului oferit spre vânzare, garanţie sau taxe de livrare sau asigurare.
Potrivit DIICOT, valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte 100.000 de euro, fiind identificate 100 de părţi vătămate, cetăţeni străini.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Vîlcea, BCCO Piteşti, BCCO Craiova, SCCO Sibiu şi SCCO Hunedoara, precum şi lucrători din cadrul BSIJ  "Vlad Ţepeş" şi IJJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS