15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentat pe Aeroportul Domodedovo din Moscova

Atentat pe Aeroportul Domodedovo din Moscova

Doi kamikaze s-au aruncat în aer pe Aeroportul Internaţional Domodedovo din Moscova, ucigând cel puţin 35 de persoane, au anunţat oficialii, relatează RIA Novosti.
În prezent, 50 de răniţi au fost internaţi. Martorii au văzut doi terorişti care s-au aruncat în aer în timp ce pasagerii ieşeau din zona sosiri, la 15.40, ora României. Ministerul Sănătăţii a anunţat că 35 de persoane au murit şi peste 130 au fost rănite în al doilea atentat care a zguduit Moscova în mai puţin de 12 luni. Bomba detonată ieri pe Aeroportul Domodedovo din Moscova, echivalentă cu puterea a cinci kilograme de trinitrotoluen (TNT), avea în structura sa elemente metalice pentru a-i mări eficienţa, au declarat surse din structurile de forţă, citate de RIA Novosti. Angajaii au spart zidul dintre aeroport şi zona Sosiri, pentru a le permite pasagerilor să scape.
Premierul Vladimir Putin a fost informat, iar preşedintele Dmitri Medvedev a promis asistenţă rudelor persoanelor ucise şi a anunţat că şi-a amânat deplasarea la Forumul economic mondial din Davos.
Potrivit agenţiei Rosbalt, FSB ştia că un atentat era în pregătire, dar căuta teroriştii în Zelenograd, lângă Moscova. Securitatea a fost sporită pe celelalte aeroporturi ale capitalei şi la metrou, lovit în martie 2010 de un atentat.
În august 2004, două femei kamikaze s-au aruncat în aer în două avioane care decolaseră de pe aeroportul din Moscova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS