22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic în condiţii de iarnă în aproape toată ţara

Trafic în condiţii de iarnă în aproape toată ţara

Traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Buzău, Vrancea, Tulcea şi Brăila este întrerupt, astăzi, din cauza zăpezii, iar Poliţia Rutieră a decis să restricţioneze pe multe artere, inclusiv pe autostrăzi, circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.
Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă în aproape toată ţara. Cel mai greu se circulă pe drumurile din sud-estul teritoriului, din cauza viscolului care aduce zăpadă pe partea carosabilă, îngreunând intervenţia utilajelor de deszăpezire.
Măsura restricţionării autovehiculelor mai mari de 3,5 tone se aplică de la ora 13.00 în judeţele Buzău, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea, Galaţi, Călăraşi şi Brăila, dar şi pe autostrăzile A1 şi A2, pentru a se evita noi blocări în trafic, dar şi pentru a face loc utilajelor de deszăpezire. Restricţia este valabilă până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.
Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 13:30, traficul rutier este întrerupt din cauza zăpezii pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, între localităţile Râmnicelu şi Băile (judeţul Buzău), DN2C Costeşti – Slobozia, între localităţile Costeşti şi Padina, DN23B Măicăneşti – Ciorăşti şi DN22D Măcin – Horia, judeţul Tulcea.
De asemenea, în jurul orei 12.15, circulaţia a fost întreruptă pe DN21(E584) Brăila – Bărăganu, în zona localităţii brăilene Valea Cânepii, din cauza unui autotren cu fier vechi care a derapat. Tot în judeţul Brăila, un alt tir a blocat traficul pe DN2B Brăila – Buzău, între localităţile Ianca şi Oprişeneşti, în jurul orei 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS