22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români, tată şi fiu, traficanţi de fiinţe umane

Doi români, tată şi fiu, traficanţi de fiinţe umane

Doi români, Marius Nejloveanu şi tatăl său, Bogdan Nejloveanu, au adus în Marea Britanie fete din România şi le-au transformat în adevărate sclave, obligându-le – prin viol, bătăi şi intimidare – să se prostitueze şi să le aducă bani.
O instanţă din Marea Britanie i-a găsit vinovaţi marţi pe cei doi români, în urma unei investigaţii a Poliţiei din Greater Manchester, care susţine că s-a confruntat cu unul dintre cel mai vaste cazuri de trafic cu fiinţe umane. Sentinţa va fi anunţată pe 26 ianuarie, la Manchester.
Dacă femeile nu îndeplineau cererile clienţilor lor, erau bătute şi violate de Marius Nejloveanu. Românul de 23 de ani a fost găsit vinovat pentru trafic de femei în vederea exploatării sexuale, cinci violuri, cinci agresiuni, intimidarea martorului şi controlul prostituţiei în scopul obţinerii de câştiguri băneşti. El a fost extrădat din România în august 2009, în virtutea unui mandat european de arestare.
Tatăl său, Bogdan Nejloveanu, de 51 de ani, a fost găsit vinovat pentru şase capete de acuzare referitoare la exploatare sexuală şi unul referitor la controlul prostituţiei în scopul unor foloase materiale. Bogdan Nejloveanu fusese extrădat din Spania în iulie 2009.
Poliţia din Manchester a primit o informaţie în octombrie 2008 – o victimă a traficului cu fiinţe era ţinută ostatică într-un salon de masaj, Shangri La. În urma unei descinderi a poliţiei, femeia de 25 de ani a fost salvată.
Ancheta i-a condus apoi pe poliţişti la o casă din Bordesley Green, Birmingham, de unde au salvat o tânără de 20 de ani.
Ambele fete fuseseră aduse din România. Una dintre victime, care avea 17 ani când a ajuns în Anglia, a fost violată şi bătută de Marius Nejloveanu, care îi promisese o slujbă la un restaurant. Tot aşa a procedat românul şi cu cealaltă tânără, pe care a dus-o în Olanda, în încercarea de a o forţa să se prostitueze. Fata nu şi-a putut găsi însă de lucru şi s-a întors în Regatul Unit cu el.
Femeile erau ţinute la diferite adrese din Birmingham, dar erau aduse frecvent la Manchester pentru a lucra în bordeluri câteva zile la rând.
Altor două victime li s-a spus că pot câştiga 1.000 de euro pe lună lucrând într-un restaurant sau bar. În cele din urmă, au ajuns în Marea Britanie, iar tânărul Nejloveanu le-a spus că îi datorează 2.000 de lire sterline şi le-a forţat să lucreze ca prostituate. Una dintre victime susţine că bărbatul o bătea zilnic şi „le făcea ceea ce le făceau şi clienţii“.
A cincea femeie a fost vândută, în februarie 2008, unui bărbat din Londra, pentru care a lucrat ca prostituată până a reuşit să fugă şi să contacteze poliţia.
Victimele erau obligate să muncească şase sau şapte zile pe săptămână, având până la opt sau zece clienţi pe noapte.
Alt acuzat, Costel Mărunţelu, de 24 de ani, a pledat vinovat pentru două capete de acuzare privitoare la trafic cu fiinţe umane. El a fost deja condamnat la cinci ani şi jumătate închisoare în noiembrie 2009. Alte două femei, ambele românce, care iniţial au refuzat să coopereze în ancheta poliţiei, au fost puse sub acuzare alături de Mărunţelu şi au recunoscut în cele din urmă că au făcut bani folosindu-se de prostituţie. După ce au fost condamnate, ele au făcut declaraţii în care au arătat cum au fost, la rândul lor, victime ale operaţiunilor de trafic puse la cale de cei doi Nejloveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII