22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Marfă transportă cărbunele pentru CE Turceni

CFR Marfă transportă cărbunele pentru CE Turceni

Societatea naţională de transport feroviar de marfă CFR Marfă SA a reuşit să încheie un contract în valoare de 60,4 milioane de lei pentru transportul cărbunelui la Complexul Energetic (CE) de la Turceni. Acest complex are nevoie lunar de o cantitate de 750.000 de tone de lignit.

Complexul Energetic Turceni a încheiat un contract în valoare de 60,4 milioane lei cu societatea naţională de transport feroviar de marfă CFR Marfă SA, în urma unei negocieri, pentru transportul cărbunelui în 2011. Contractul a fost atribuit pe 3 ianuarie, iar CFR Marfă a fost singurul ofertant. Complexul Energetic Turceni este cea mai mare centrală termică pe bază de lignit din România şi acoperă 12,5% din energia consumată în sistem. Compania are în prezent circa 4.600 de salariaţi şi se află în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, alături de Complexul Energetic de la Rovinari şi Craiova.

Cărbune transportat numai cu trenul

Potrivit directorului economic al Complexului Energetic de la Turceni, Ionel Manţog, contractul încheiat de CE Turceni cu CFR Marfă este cu 4% mai mic decât cele din anii trecuţi. „Complexul Energetic Turceni se aprovizionează cu lignit din carierele proprii şi ale SNLO exclusiv prin transportul vagonabil. Lunar, CE Turceni se aprovizionează cu 750.000 de tone de lignit, iar acest volum de transport, precum şi asigurarea siguranţei în funcţionarea centralei ne obligă să selectăm operatori de transport cu un nivel ridicat al dotării şi experienţei comerciale. Pentru anul 2011, pe baza aprobării Consiliului de Administraţie s-a iniţiat o procedură legală în conformitate cu legea şi finalizată prin contractul despre care vorbim. Tariful de transport tonă şi kilometru din acest contract a fost mai mic decât în anii anteriori cu aproximativ 4%“, a spus Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic de la Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII