12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii de la Orşova au recitat poezii de Mihai Eminescu

Consilierii de la Orşova au recitat poezii de Mihai Eminescu

O parte dintre consilierii locali ai municipiului Orşova s-au prezentat vineri la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului „Mihai Eminescu“ şi au vrut să ducă la îndeplinire hotărârea de consiliu prin care erau obligaţi să recite poezii de Eminescu.
Doar patru consilieri au fost prezenţi din toţi cei 18 şi doar doi au recitat poezii de Eminescu. Unul a spus-o din memorie, iar cel de-al doilea a recunoscut că din copilărie nu a mai memorat o poezie, astfel că a citit-o.
„Eu am recitat o poezie de-a lui Eminescu. Nu sunt supărat pe colegii mei care nu au venit astăzi la festival să recite. Este alegerea lor. A mai fost un coleg care a spus o poezie. Totul a fost frumos, am avut public, oameni de cultură, poeţi şi nu sunt supărat. Sper că la anul va fi şi mai bine şi că vor veni mai mulţi“, a spus Dumitru Pătăşanu, consilierul care a propus amendamentul.
Primarul municipiului Orşova a spus că ar fi fost bine ca toţi consilierii să participe şi să recite poezii.
„Ne aflăm la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului «Mihai Eminescu» şi eu mă bucur că în acest an totul a fost foarte bine mediatizat, pentru că, dacă domnul consilier nu venea cu propunerea respectivă, nu rămâneam în memoria oamenilor. Consiliul local şi-a asumat răspunderea să acorde suma de 1.200 de lei pentru cei cu merite deosebite în cultură, iar consilierii ar fi trebuit să recite toţi poezii. Nu au fost prezenţi decât patru, dar au recitat doar doi. Nu este rău. Eu mă bucur că am reuşit să ducem la final festivalul şi sunt convins că la anul va fi şi mai bine“, a declarat Constantin Brăgaru, primarul municipiului Orşova.
Anul viitor, organizatorii se aşteaptă ca mai mulţi consilieri să recite poezii de Eminescu şi să o făcă fără să fie obligaţi de o hotărâre de consiliu local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS