16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Mircea Sandu a recunoscut că în urmă cu doi ani Universitatea Craiova nu trebuia să primească licenţa

Fotbal: Mircea Sandu a recunoscut că în urmă cu doi ani Universitatea Craiova nu trebuia să primească licenţa

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a recunoscut că s-au făcut greşeli la licenţierea cluburilor din prima divizie, dând exemplul clubului Universitatea Craiova, care, în urmă cu doi ani, nu îndeplinea condiţiile de a evolua în Liga I. "Dacă vrem să jucăm în Europa trebuie să respectăm nişte reguli, dacă nu, rămânem să jucăm doar între noi", a declarat preşedintele FRF, citat de mediafax.ro.
Sandu a mai spus, miercuri, în cadrul unei reuniuni a conducătorilor federaţiei cu membrii afiliaţi, desfăşurată la Câmpina, că FIFA şi UEFA doresc separarea fotbalului de politic la nivel local.
"FIFA şi UEFA au remis o circulară în care se cere separarea dintre politic şi fotbal. Autorităţile locale sunt aşteptate să sprijine în continuare investiţiile şi să asigure infrastructura, însă nu şi activitatea de implicare în salarii, premii sau să deţină majoritatea în administrarea cluburilor. Problemele cluburilor trebuie să rămână în domeniul sportiv, fără amestecul politicului", a spus şeful FRF.
Preşedintele FRF a recunoscut că UEFA a declanşat o anchetă cu privire la trucarea a două jocuri din liga secundă română, dar a spus că va comenta acest aspect după finalizarea acţiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU