18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: 14 persoane, arestate în dosarul permiselor

Bucureşti: 14 persoane, arestate în dosarul permiselor

Cei 14 poliţişti şi instructori auto reţinuţi ieri au fost arestaţi azi dimineaţă, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti le-au emis mandate de arestare preventivă. Avocaţii învinuiţilor au declarat că această decizie va fi atacată cu recurs.
Procurorii Parchetului Capitalei au dispus, în cursul lunii ianuarie, începerea urmării penale pe numele a cinci poliţişti şi nouă instructori auto, pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită, fapte săvârşite în perioada iunie-decembrie 2010. Cercetările în acest dosar sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
Persoanele care ar fi obţinut ilegal permise de conducere cu ajutorul angajaţilor Serviciului Permise Bucureşti cercetaţi de anchetatori ar fi plătit sume de aproximativ 200 de de euro pentru a obţine permisele auto, spus sursele NewsIn. Totodată, multe dintre intervenţiile pentru obţinerea unui permis de conducere contra unor sume de bani erau făcute prin intermediul unor instructori auto, iar banii erau daţi pentru ca elevii să promoveze proba practică a examenului auto.
Nu este primul caz în care poliţiştii îşi dau mâna cu instructorii auto pentru a-i ajuta, contra cost, pe unii elevi să obţină permisul auto fără prea mari bătăi de cap. În 2008, 20 de angajaţi ai serviciului de permise auto Argeş au fost reţinuţi pentru că eliberau permise auto pe bandă rulantă, în schimbul unor sume de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU