17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătaie în trei pe locul lui Dinel Staicu

Bătaie în trei pe locul lui Dinel Staicu

SIF Oltenia a făcut publică vineri lista pretendenţilor la locul rămas liber în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii, în locul ex-preşedintelui Dinel Staicu (foto), plecat după ce a fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul BIR. Prima pe lista celor care candidează la un loc în CA este Margareta Racoviţă, licenţiată în drept, ştiinţe economice şi psihologie. Margareta Racoviţă provine din sfera de influenţă a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, în prezent arestat pentru tentativă de mituire a chestorului Dan Fătuloiu, secretar de stat în cadrul MAI. Printre societăţile la care a lucrat se numără şi Galgros SA – firmă controlată de Cătălin Chelu. Între 2007 şi 2009, a fost director general la Complexul Hotelier Dâmboviţa din Târgovişte, iar, în perioada 2005-2008 şi 2009-2010, a fost membru în CA la SIF Oltenia.  Al doilea pe listă este Constantin Bădârcea, candidat care provine din sfera de influenţă a fostului preşedinte Dinel Staicu. A terminat liceul industrial, apoi s-a calificat ca mecanic prelucrător prin aşchiere şi depanator radio-tv. Ulterior, a absolvit ştiinţele economice – specializarea finanţe şi asigurări, având totodată pregătire în investiţii financiare şi arme şi muniţii. A lucrat ca electrician, economist la Asociaţia Creştin Catolic Ortodoxă, director tehnic la Milenimob SRL, Rebega Consulting şi Carnexpod SA, iar în prezent este director general la Comcerealis SA.
Al treilea pe listă este Lucian Buşe, care are în spate o lungă carieră universitară. În prezent, este decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii din Craiova. În perioada 1996-2008, a fost şi prorector al Universităţii din Craiova, responsabil cu resursele financiare şi baza materială.
A lucrat la firme de sub controlul SIF Oltenia: Magal SA, Comcerealis, Voltalim.
Toţi cei trei candidaţi trebuie să întrunească o majoritate de voturi în CA, în cadrul şedinţei din 15 ianuarie.
Membrii cu drept de vot sunt Tudor Ciurezu, Teodor Buzatu, Vasile Şalapa, Gheorghe Blidaru, Carmen-Ioana Popescu şi Gheorghe Bică. Din start, candidatul lui Staicu, Constantin Bădârcea, ar avea două voturi, din partea lui Carmen-Ioana Popescu şi Gheorghe Bică – ambii apropiaţi ai fostului preşedinte.
Lucian Buşe ar putea primi şi el sprijin din partea lui Tudor Ciurezu, Vasile Şalapa sau Teodor Buzatu, după cum unul dintre cei trei ar putea vota pentru candidatul lui Staicu. Este greu de crezut că, măcar în CA, acolo unde Dinel Staicu are cea mai mare influenţă, Margareta Racoviţă ar putea avea vreo şansă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII