22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă blocuri din Craioviţa au rămas fără căldură

Două blocuri din Craioviţa au rămas fără căldură

Peste o sută de persoane din cartierul Craioviţa Nouă au rămas fără căldură mai mult de 20 de ore, începând de marţi după-amiază, din cauza unei avarii produse la o conductă a Regiei de Termoficare. „Într-adevăr, avem o avarie în Craioviţa, dar echipele noastre sunt acolo, au lucrat pe parcursul întregii nopţi pentru a da drumul la căldură“, a declarat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al RATf Craiova.
În după-amiaza zilei  de marţi, 4 ianuarie, conducta care făcea legătura între PT 1 şi blocurile din zonă a cedat din cauza frigului şi a uzurii, iar locatarii din cele două blocuri şi-au petrecut noaptea şi cea de-a doua zi în frig. „Aseară (marţi seară – n.r.), de pe la 19.00, toate cele cinci scări ale blocului nu au mai avut căldură. Au lucrat toată noaptea aici, iar acum sunt în subsol, au zis că până la noapte (miercuri spre joi – n.r.) se rezolvă“, a spus Paula Durlă, proprietar din blocul 24, scara 2.
Administratorul asociaţiei a declarat că avaria a afectat alimentarea cu căldură a două blocuri, 16 şi 24, fiecare cu mai multe scări. „Acolo unde s-a spart conducta este un tronson la care sunt legate cele două blocuri. Cei de la Termoficare au lucrat toată noaptea şi, pe măsură ce au remediat, au şi pornit căldura în apartamentele unde s-a putut. Din păcate, încă sunt afectate trei scări, respectiv 60 de apartamente. Oamenii trebuie să aibă răbdare“, a spus administratoarea Doina Paraschiv.
Locatarii spun că au folosit calorifere electrice sau aragazurile pentru a-şi încălzi locuinţa. „De ieri (marţi – n.r.) nu avem căldură, peste noapte am pus un radiator electric“, a spus Marin Vitan, proprietar din blocul 24, scara 3, din Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS