19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirca 50 de ortaci de la Vulcan au venit la sediul CNH, unde au discutat cu directorul companiei

Circa 50 de ortaci de la Vulcan au venit la sediul CNH, unde au discutat cu directorul companiei

Aproximativ 50 de mineri de la Mina Vulcan din Valea Jiului au venit, miercuri, la sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, unde au discutat cu director

Cei aproximativ 50 de mineri de la Mina Vulcan au venit la Petroşani cu un autobuz şi au fost conduşi de liderul de sindicat, Ioan Ciubotaru, acesta declarând că oamenii sunt nemulţumiţi pentru că "minerii tot timpul au fost paria societăţii româneşti".

"Vrem să ne fie respectate drepturile, vrem să fim respectaţi ca oameni şi ceea ce am obţinut acum o lună (n.r. – memorandumul aprobat de Ministerul Economiei prin care sporul de pericol se alinia la legile în vigoare) să fie respectat", a spus Ciubotaru.

Potrivit sursei citate, după ce ministrul Economiei, Ion Ariton, a aprobat memorandumul, salariile minerilor ar fi trebuit să crească cu circa 10%, procent ce înseamnă alinierea sporului de pericol la actualul Cod al muncii, dar şi alte actualizări salariale conforme cu legile din 2012.

ul general al CNH, Constantin Jujan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS