25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeclaraţie unică pentru impozit pe venit şi CAS

Declaraţie unică pentru impozit pe venit şi CAS

Angajatorii vor depune din 2011 o declaraţie unică pentru plata impozitului pe venit şi pentru contribuţiile de asigurări sociale ale angajaţilor.
Declaraţia unică va fi depusă la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), iar apoi MFP trimite datele necesare la Casa de Pensii, la şomaj (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă). Declaraţia unică va putea fi depusă atât direct la ANAF cât şi în format electronic, on-line. În prezent, angajatorii trebuie să depună cinci declaraţii lunar – două la ANAF şi câte una la Casa de Pensii, Casa de Sănătate şi respectiv ANOFM. Prima declaraţie unică va fi depusă de angajatori până pe 25 februarie pentru veniturile aferente lunii ianuarie.
Ghişeul naţional ne scapă de cozile pentru plata taxelor
La final de an, vine şi o veste bună pentru români. Cozile de la ghişeele instituţiilor statului pentru plata taxelor şi impozitelor ar putea deveni amintire. Ministerul Comunicaţiilor a finalizat sistemul de plată on-line a dărilor către stat. Românii vor scăpa de povara alergatului pe la ghişee pentru a plăti taxele şi impozitele. Asta promite Ministerul Comunicaţiilor care se laudă că platforma e-România este gata şi că toate taxele se plătesc direct pe Internet, din ianuarie. Mai e un singur hop: primăriile, administraţiile financiare şi celelalte instituţii ale statului trebuie să se integreze în sistem. Sunt obligate să se înregistreze, imediat cum intră în vigoare legea. Plata taxelor şi impozitelor se face cu cardul bancar, fără a plăti comisioane. Anul trecut mai puţin de 6% dintre românii obişnuiţi au luat legătura cu autorităţile prin internet pentru a obţine informaţii şi a trimite formulare şi doar firmele au folosit mai mult mediul virtual pentru a-şi rezolva problemele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS