11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii de frontieră, pregătiţi pentru fluxul de călători la ieşirea din ţară

Poliţiştii de frontieră, pregătiţi pentru fluxul de călători la ieşirea din ţară

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarna pe teritoriul României. Se prognozeaza că frontierele cele mai tranzitate vor fi cele cu Ungaria şi Republica Moldova, prin urmare Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control fluent în toate punctele de trecere.

În această perioadă, aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere a frontierei de stat şi, dacă va fi nevoie, numărul arterelor de control pe sensul de ieşire din ţară va fi suplimentat. La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere, dacă va fi necesar. Totodată, se vor intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administratiei şi Internelor, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Pentru evitarea aglomerarilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române – 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. Informaţii suplimentare şi harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII